Newroz FC

Referat

Referat: Stureby SK - Newroz FC

Äntligen premiär för i andra halvan av säsongen!

16 ruggigt sugna tjejer mötes på plan idag en dryg timme innan avspark. Eften en ordentlig och bra uppvärmning så samlas vi som vanligt för lite game plan. Vi är på hemmaplan, vi är hungriga och vi vet att vi var det bättre laget sist. Alltså, hög press från start. Vi ska visa att vi är att räkna med och att det är vi som är hemmalag.

Vi inleder den första kvarten riktigt bra och öppnar med tre mål inom de första 15 minuterna, skönt nu får vi lite arbetsro tänkte vi på bänken :-) . Men istället för att slappna av och rulla boll ännu bättre så börjar vi helt plötsligt tjånga bollen kors och tvärs utan någon direkt tanke, och det fina spelet är som bortblåst. Kulmen på detta blir när Newroz får en kontring i 34e minuten och Sofia lyckas oturligt kroka i sin motsåndare lite bakifrån i löpduellen. Då motståndare dessutom föll i straffområdet så blir det både rött kort och straff. Verkligen tuff dömt.

Newroz sätter straffen även om Regina går rätt och är nära att ta bollen. Nåväl 1-3 tyvärr.
Vi har nu 60 minuter framför oss i numerärt underläge. Men vi känner ändå att vi har matchen än så länge så vi väljer att bara köra med tre backar istf fyra och inte flytta ner någon spelare. Taggade av lite adrenalin så avslutar vi iaf halvleken bättre.

I halvtid så är såklart frågan. Vad hände med spelet vi hade i början!? varför så stressade? låt bollen göra jobbet och spela ut istället. Sagt och gjort, vi inleder andra riktigt bra och kan inom 15 minuter göra fyra snabba mål. Skönt, vi grejar det här med en tjej mindre på plan! Andra halvan blir sedan en riktigt fin föreställning med bra passningsspel, bra snack på plan och ett par kramper pga den mjuka planen. Och slutsiffror skrivs till 11-1 till Söders Blå.

Riktigt kul att se Petra och Jonna göra premiär i matchtröjorna. Riktigt bra spelat tjejer!! Och det gäller verkligen hela laget. När vi lyfter oss och spelar för varandra så har vi inte en svag position. Vi tar jättelöpningar både offensivt och defensivt. Vi ställer om snabbt med mycket spelare. Superfint verkligen! Grattis till segern tjejer.

Och stort tack till Newroz för en trevlig match och trevligt klimat på planen. Lycka till resten av säsongen!